Antalya’da Denize Yapay Resif Blokları Bırakıldı

2826

Antalya, Kumluca’da canlı rezervinin arttırılması amacıyla yapılan yapay resif blokları denize bırakıldı.

Deniz Altında Canlı Rezervinin Arttırılması Projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu gözetiminde ve Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kalkınma Bakanlığı ortaklığında saha uygulama çalışmaları yapılmaya başlandı. 30 metre derinlikten başlayarak bırakılan 200 yapay resif bloğu, Finike Limanı’ndan alınarak Mavikent Mahallesi açıklarına bırakıldı.

Gökoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekolojik dengenin zamanla değişmesiyle su altının hızlı bir şekilde çölleştiğini, buna bağlı olarak da sualtı canlılığının azaldığını söyledi.

Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu denizde yaşanan çölleşmenin, ekolojik dengenin zamanla değişmesi ve bozulmasıyla yaşandığını söyledi. Buna bağlı olarak sualtı canlı çeşitliliğinde azalma yaşandığını ve bu sebeple Deniz Altında Canlı Rezervinin Arttırılması Projesi’nin hayata geçirildiğini belirtti.

Yapay resiflerin denize bırakılmasına Kumluca Belediyesi Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Mavikent Mahallesi Muhtarı Adem Karataç, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar gibi yetkililer eşlik etti.

800 Yapay Resif Bırakılacak

Doç. Dr. Gökoğlu projenin beş yıllık bir uygulama süreci ve iki etaptan oluştuğunu belirtti. Bu süreç içerisinde ilk etapta 30 metre derinlikten başlayarak 800 yapay resifin bırakılmasının hedeflendiğini söyleyen Gökoğlu kazanımları uygulama sonunda ele alarak paylaşacaklarını dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin