dalış

Bizi sualtına bağlayan dalış ekipmanları neredeyse elimiz kulağımız oldu. Ancak kimi zaman hazırlanmak ve onların bakımını yapmak çok yorucu olabiliyor. Bu sebeple her dalgıç kendince çareler ve hileler üretiyor. Biz de hocalarımıza sorduk ve sizler için bir ipucu serisi hazırladık.

1. Bir regülatorünüz yoksa kendinize uygun bir ağızlık alıp, kullanabilirsiniz. Böylelikle kiralık ekipmanları daha hijyenik ve daha rahat bir şekilde kullanmış olursunuz.

2. Birden fazla dalış yapacaksanız dalış kıyafetinizi giymeden önce vücudunuza bebek yağı sürebilirsiniz. Böylece kıyafeti daha rahat giyebilir, tatil sonunda yaşayacağınız eklem ağrılarından kurtulabilirsiniz.

Plastik kelepçeler neredeyse herşeyi tamir edebilir. Çantanızdan ayırmayın.
Plastik kelepçeler neredeyse herşeyi tamir edebilir. Çantanızdan ayırmayın.

3. Bebek yağı yerine, bebek şampuanı veya plastic poşet kullanabilirsiniz. Poşeti elinize ve ayağınıza geçirip kıyafeti giymeye çalıştığınızda kıyafeti ne kadar rahat giyeceğinizi sizde göreceksiniz.

4. Seyahat ekipmanları almayı tercih edin. Pek çok scuba ekipmanı markası kompakt ve hafif ekipmanlar yapmakta. Böylece bütün ekipmanları tek çanta ile taşıyabilirsiniz. Regülatörünüzü, kameranızı, fenerinizi ve kimliklerinizi tek bir sırt çantası yapmanız mümkün. Bu sizi yüklü para harcamalarından ve havaalanlarında kaybedeceğiniz vakitlerden kurtaracaktır. Hiç kaybolmayacak olmaları da başka bir artı.

5. Deniz seviyesine indiğinizde kameranızın veya fenerlerinizin muhafazaları elle açılmayabilir. Bu durumda 15 dakika buzlu suda veya buzdolabında bekletmeniz kolayca açılmaları için yeterl olacaktır.

6. Önemli seyahetlerinizden önce ekipmanlarınızın bakımlarını mutlaka yapın.

Bire bir oranında bebek şampuanı ve suyu karıştırıp kullanmak buğuyu önleyecektir.
Bire bir oranında bebek şampuanı ve suyu karıştırıp kullanmak buğuyu önleyecektir.

7. Kırık paletiniz mi var? Diğerinide eşit boyda olacak şekilde kesin ve kullanmaya devam edin. Bu ipucu genelde uzun palet kullanan arkadaşlarımız için daha faydalı olacaktır.

8. Plastik kelepçeler neredeyse herşeyi tamir edebilir. Çantanızdan ayırmayın.

9. Bütün ekipmanlarınızın üstüne adınızı yazın. Bu karışıklıkları önlemenin en iyi yoludur.

10. BC’nizi hazırlamadan önce ıslatırsanız daha güvenli bir bağlantı elde edebilirsiniz.

11. Dalış bıçağınızı paslanmaması için silikon yağı veya koruyucu başka ürünler ile mutlaka korumaya alın.

12. Tokalı paletleri yaylı ve kolay giyilebilir olanlarla değiştirin. Çok rahat edeceksiniz.

Yapacağınız dalışları düşünüp ona göre hazırlanın.
Yapacağınız dalışları düşünüp ona göre hazırlanın.

13. Basit tutun. Yapacağınız dalışları düşünüp ona göre hazırlanın. Planınızı yapın ve öyle valiz hazırlayın. Bu sizi ekstra ekipman taşımaktan ve bagaj ücretlerinden kurtaracaktır.

14. Saçlarınızı çekiştiren ve karıştıran maske kayışınızdan bıktınız mı? Neopren bir kayışla değiştirin.

15. Gideceğiniz destinasyonun su sıcaklıklarına bakın ve ona göre ekipmanlarınızı hazırlayın. Sizi soğuk sudan koruyacak bir ekstra ekipmana ihtiyacınız var mı mutlaka kontrol edin.

16. Maskeniz için buğu önleyiciniz bitti mi? Tükürmek bakteri oranını arttıracaktır bunun yerine bire bir oranında bebek şampuanı ve suyu karıştırıp kullanabilirsiniz.

17. Dalışlardan sonra ekipmanlarınızın bulunduğu bölüme geçin. Eşyalarınızı bir yere, dalış tüpünüzü başka bir yere bırakmak karışıklığa ve kaosa sebep olacaktır. Kendinize belirlediğiniz yeri kullanırsanız daha hızlı aksiyon alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin